Vanavond de eerste gildeavond op onze nieuwe locatie. Het eerste jaar hebben we dankbaar gebruik kunnen maken van de ruimte bij Black Baron. Nu op onze nieuwe locatie, het Diekhuus. We hebben kunnen constateren dat we hier ook alles hebben om de komende gildeavonden ook tot een succes te kunnen maken.

Er waren 2 nieuwe leden aanwezig, hoog tijd voor weer een beetje onderlinge kennismaking.

We hebben kort teruggeblikt op het Helders Fees, en vonden het allemaal een geslaagde en leuke bier preuverije, volgend jaar doen we als Gilde graag weer mee.

Verder stond op het programma het nadenken over een nieuwe brouwopdracht, hierover van gedachten gewisseld, en het begint vorm te krijgen (eerste idee; een engelse gist en een paar engelse hoppen die we vooraf bepalen, de overige ingredienten naar eigen inzicht). Leuk om ook dit jaar weer samen met een medebrouwer een brouwsessie te kunnen doen, en van elkaar te kunnen leren. De resultaten van de brouwopdracht zullen we gezamenlijk op de gildeavonden gaan proeven.

Een aantal leden hadden bier meegenomen vanaf hun vakantieadres, welke zijn geproefd. Het waren een Belgisch, Ename Tripel, en een Deens, Jacobsen Juicy IPA biertje.

En daarna waren er diverse zelfgebrouwen biertjes om te proeven:

  • David, met een bier welke vergist is met wilde gist (primaire vergisting)
  • Tamara en Dianne, de Diamara, Blond Geweest
  • Henk had een Engelse IPA.
  • Tamara en Dianne, de Diamara, Bittere Pils.
  • Ben, een bok-achtig bier.
  • David en Bert hadden nog hun bier van Helders Fees mee, de Black Hoppy Bishibosh