Fusten in de hobbybrouwerij
Bert neemt ons mee in zijn zoektocht naar het afvullen van zelf gebrouwen bier in fusten. Het schoonmaken van flesjes vond hij veel werk, en daarom gekeken naar de mogelijkheden om in fusten af te kunnen vullen. De eerste poging was met de zogenaamde 5 liter partyvaatjes. Het afvullen was erg makkelijk, maar het verdere resultaat viel tegen. Lastig om voldoende koolzuur te krijgen, en geen controle over het tappen. Daarna gekeken naar de beertender fusten. Ook dit lukte, maar de vaatjes kun je niet “leeg” kopen, en het schoonmaken is erg lastig. Het ideale systeem voor Bert bleken uiteindelijk de Corny Keg (sodakegs) te zijn. Makkelijk af te vullen, goed schoon te maken door de grote opening, en gecontroleerd carboniseren. De slotsom is overigens dat het erg leuk is om je zelfgebrouwen bier te kunnen tappen, maar dat ook het schoonmaken en afvullen in fusten qua werk vergelijkbaar is met flesjes. De presentatie werd afgesloten met een zelfgebrouwen en zelfgetapt biertje uit een corny keg.
De avond werd afgesloten met het proeven van elkaars zelfgebrouwen bieren, en het invullen van de daarvoor bestemde proefformulieren.

